Tarieven

Een orthodontische behandeling (beugel) wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, ook niet voor kinderen tot 18 jaar.

Wil je een vergoeding van de kosten van je beugel dan zul je dus een aanvullende ziektekostenverzekering hiervoor moeten afsluiten.

Voor kinderen tot 18 jaar moet de ouder waarbij de kinderen op de polis staan deze aanvullende verzekering afsluiten.

Elke zorgverzekeraar heeft een of meerdere aanvullende pakketten waarin vergoeding van een beugel is opgenomen. De verschillen in vergoeding in deze pakketten en tussen de zorgverzekeraars zijn enorm. Zorgverzekeraars kunnen een maximum bedrag per totale orthodontische behandeling vergoeden, of er wordt een percentage (gedeelte) van alle kosten, al dan niet met een maximum, vergoed. Vaak is er een leeftijdsgrens van 18 jaar. Boven die leeftijd is de vergoeding vaak zeer beperkt.

De tarieven voor een beugelbehandeling worden in Nederland vastgesteld door de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit). Dit betekent dat een beugel bij iedere orthodontist in principe even duur is. Wel kan er wat verschil zitten in de afzonderlijk te declareren materiaal- en techniekkosten.

Tarieven orthodontische behandelingen

Hieronder vind je de wettelijk vastgestelde tarieven voor orthodontische behandelingen per
1 januari 2022

Download hier onze tarieven

Let op! Niet tijdig afgemelde afspraken worden in rekening gebracht!

Bij iedere afspraak de beugel(s) meenemen!