Verzekering / kosten beugel

Vergoeding beugelbehandeling

Vergoeding voor de kosten van een beugelbehandeling zit niet in de basisverzekering.

Er moet dus een aanvullende verzekering voor worden afgesloten. Bij veel aanvullende verzekeringen is het zo dat er een wachttijd van 1 jaar op zit. Dit betekent dat je eerst een kalenderjaar premie moet betalen voordat je er gebruik kunt maken.

Een gemiddelde beugelbehandeling kost tussen de 1500,- en 2500,- euro.

Een Invisalign behandeling is duurder en ligt tussen de 1500,- en 3500,- euro, afhankelijk van hoeveel aligners er nodig zijn.

Vergoeding van de orthodontische behandeling door zorgverzekeraars kunnen per verzekeraar en per aanvullend pakket sterk verschillen. Wij adviseren om je van tevoren goed te informeren bij de verzekeraar. Op www.vergelijkmondzorg.nl vind je actuele informatie.

Infomedics

Infomedics stuurt rekeningen namens Ortho Uden.

Wij hebben daardoor een stuk minder administratie. En dus meer tijd voor het verlenen van goede orthodontie! Ook voor jou is het handig, want in veel gevallen checken wij eerst bij je zorgverzekeraar of (een deel van) uw behandeling vergoed wordt. Het bedrag dat overblijft, betaal je aan Infomedics. Als het nodig is kan je uitstel van betaling aanvragen of een betalingsrekening treffen. Goed geregeld dus, voor iedereen!